Text

Datum 2021-04-13
Artikeltyp Porträtt

Träning ger kunskaper för livet

Student som befinner sig på ett gym

Fokus och disciplin är det viktigaste. Att må bra av träningen är en bonus. Det säger Ahmed Ibrahim, som utmanar sig själv lite extra i Pluggpeppen.

Hej, vem är du?

Jag heter Ahmed Ibrahim, är 23 år gammal och läser civilingenjörsprogrammet i tillförlitliga flyg- och rymdsystem. Jag är en aktiv person som tränar fem dagar i veckan, två timmar varje gång. Träningen är en del av min vardag, helt enkelt.

Vilken träning gillar du?

Jag tränar på gym, med maskiner och min egen kroppstyngd. Det blir mycket pull ups och push ups till exempel. Jag tränar en hel del MMA också. Och så cyklar jag och promenerar, men bara när det är varmt, inte på vintern. Jag gillar inte kyla.

Varför tränar du?

Det viktigaste för mig är disciplinen. Många orkar inte träna för att de saknar viljan. När jag tränar och det blir jobbigt, då lär jag mig någonting: Jag vet att jag klarar det. Det är en mentalitet som hjälper i plugget, när man jobbar, ja hela livet. Att jag får energi och mår bra av träningen ser jag som en bonus.

Har du testat något nytt?

Inte än, men jag skulle vilja testa gymnastik; göra volter och bakflips. Det har jag aldrig gjort, och det skulle vara en utmaning att se hur jag, som börjar helt från noll, kan utvecklas.

Ditt bästa träningstips!

Det viktigaste är att ha en positiv inställning, disciplin och tålamod. Träning tar tid. Det går inte att skynda utan man måste vänta tills resultaten kommer. Och så 100% koncentration förstås. Du kan inte träna och tänka på något annat samtidigt.

Pluggpeppen!

Just nu är det viktigare än någonsin att röra på sig. Därför drar vi igång Pluggpeppen! En tävling där du och dina programkompisar utmanar andra program på MDH genom att träna och regga poäng i en app. Spring, yoga, simma, styrketräna eller gå ut med hunden – vad du än gör får laget att klättra i tabellen. Och inte minst: peppa, utmana och pusha varandra att orka lite till!

Läs mer
Till toppen