Mälardalen university logotype print

Text

Datum 2021-04-28
Artikeltyp Porträtt

Emil ”Heaton” Christensen stöttar Pluggpeppen

Porträttbild på student vid golfbana

E-sportlegenden Emil ”Heaton” Christensen har sedan länge ett stort intresse för hälsa och träning. Nu engagerar han sig i Pluggpeppen, en hälsoutmaning för programstudenter på MDH, som syftar till mer rörelse och bättre digital gemenskap under distansstudierna.

Med vinster inom de största ligorna samt åtta VM-guld anses Emil Christensen som en av de bästa Counter-strike-spelarna genom tiderna. 2016 valdes HeatoN, som han kallas i spelsammanhang, in som första namn i E-sportens Hall of Fame i Köln. Idag är han en aktiv ambassadör inom e-sporten och hjälper unga spelare att utvecklas. Han har även ett stort engagemang i ungdomars hälsa och sprider kunskap om hur fysisk träning är en nödvändighet för att må bra och kunna prestera.

- För att kunna prestera på topp oavsett om det gäller studier, e-sport eller på jobbet är fysisk aktivitet ett måste. Och i dessa krävande tider är det extra viktigt att vi peppar varandra! Därför är jag väldigt stolt över att vara en del av Pluggpeppen, säger Emil Christensen.

I Pluggpeppen tävlar MDH-studenterna om vilket programlag som får flest aktivitetspoäng genom att regga aktiviteter i en app under perioden 6 april till 17 maj. Emil har hjälpt till att synliggöra utmaningen och hejar på studenterna digitalt under tävlingens gång.

- Jag hoppas kunna inspirera studenterna till att lägga några fler minuter varje dag på fysisk aktivitet. All rörelse räknas. Vi ses i appen!, hälsar han.

Pluggpeppen!

Under pandemin är det viktigare än någonsin att röra på sig. Därför drog vi igång Pluggpeppen! En hälsoutmaning för programstudenterna där de utmanade varandra genom att träna och regga poäng i en app.

Läs mer
Till toppen