Text

Datum 2020-01-27
Artikeltyp Aktuellt

Högtidligt firande under Avslutningshögtid

Paul med studenter

Rektor Paul Pettersson tillsammans med studenter från Musik- och operahögskolan vid MDH.

Den 23 januari hölls Avslutningshögtid för blivande förskollärare, lärare, sjuksköterskor, beteendevetare och socionomer. Under högtiden tackade rektor de studenter som läst sin sista termin. Tillsammans med släkt, familj och vänner firades att studierna är framgångsrikt avklarade och att det nu är dags för nästa kliv i karriären.

− Jag har fått jobb som socialsekreterare på socialtjänsten i Eskilstuna och börjar redan nästa vecka. Det känns så himla roligt att äntligen vara på väg ut i arbetslivet och att få använda all min kunskap i praktiken, säger Nada Aldeeb tidigare student vid beteendevetarprogrammet och uppvuxen i Strängnäs.

Tre nyexaminerade beteendevetare

Elin Lundgren, Nada Aldeeb och Clara Lindberg är nyexaminerade beteendevetare.

Högtiden firades bland annat med tal av rektor Paul Pettersson och Marie Sandersson Bergwall, tidigare student, samt med musik och sång av studenter vid Musik- och operahögskolan vid MDH. Marie berättade om sin väg till drömjobbet som idrottsstrateg i Västerås stad. Hon avslutade talet med att ge studenterna tre goda råd inför arbetslivet.

− Ta ett jobb - även om det inte är ditt drömjobb, lägg tid på din ansökan och det viktigaste av allt - ge inte upp dina drömmar. Din utbildning är ett kvitto på all den kunskap som du besitter.

Marie Sandersson Bergwall

Marie Sandersson Bergwall, idrottstrateg på Västerås stad.

Högtiden avslutades sedan med fika och mingel tillsammans med studenternas släkt, familj och vänner.

Melina Friberg sina studiekamrater

Melina Friberg, till vänster, tillsammans med fler nyexaminerade grundskolelärare.

Till toppen