Text

2020-02-07

Rekommendation gällande coronaviruset

Aktuellt

För att minska risken för smittspridning har MDH beslutat om ett antal rekommendationer.

MDH värnar om studenters och medarbetares arbetsmiljö och vill därför att alla personer som varit i Kina, eller mellanlandat i Kina, stannar hemma och arbetar eller studerar där i två veckor efter hemkomst.

För att minska risken för smittspridning har MDH beslutat om följande rekommendationer. MDH vill att:

  • medarbetare, studenter och besökare som kommer inresande från Kina eller som har mellanlandat i Kina arbetar och studerar hemifrån två veckor efter hemkomst
  • medarbetare och studenter avstår från tjänste- och studentutbytesresor till hela Kina för att minska risken för smittspridning
  • eventuella besök med gäster från Kina flyttas fram i tiden alternativt att besökarna informeras om önskemålet på karantän
  • medarbetare som ska resa utomlands bokar biljetter som är av- eller ombokningsbara. Tänk på att boka resan via MDH:s upphandlade resebyrå.

I de fall arbete eller studier påverkas av rekommendationerna ovan ska medarbetare kontakta sin närmaste chef och studenter mejlar studenttorget@mdh.se.


Du som är i Kina

Medarbetare och studenter som befinner sig i Kina uppmanas att registrera sig på svensklistan hos UD för uppdaterad information från ambassaden: Svensklistan - Sweden abroadlänk till annan webbplats Kontakta gärna även närmsta chef eller studenttorget@mdh.se.


Ledningsgruppen för kris och beredskap följer utvecklingen

MDH följer Folkhälsomyndighetens och UD:s information och rekommendationer kopplade till Coronaviruset. Ledningsgruppen för kris och beredskap bevakar utvecklingen och möts regelbundet för att se vilka åtgärder som behöver vidtas.


Håll dig uppdaterad

Nedan finns länkar till organisationer som regelbundet uppdaterar information och rekommendationer kopplade till coronaviruset.

Alla som känner sig sjuka ska precis som vanligt, vad det än gäller för typ av sjukdom, stanna hemma tills de mår bra igen. Ta kontakt med vården utifrån behov.

 

 

  • Datum 2020-02-03
  • Artikeltyp Aktuellt

Ta hand om dig i förkylnings- och infulensatider

Nu är vi inne i den tid på året då många blir förkylda och får influensa. Här listar vi tips från Folkhälsomyndigheten som kan hjälpa dig att hålla dig frisk och kry.

om Ta hand om dig i förkylnings- och infulensatider

Kontaktinformation