Är du årets ABB-stipendiat?

2016-08-16 | Student Alumni Omvärld Forskning/Samverkan

Till minne av Björn Weichbrodt, den elektriska robotens fader, har ABB instiftat ett robotikstipendium för MDH-studenter. Stipendiet är på 25 000 kronor och delas ut varje år till ett exjobb, eller en idé, som har koppling till robotikområdet och fokuserar på teknik och innovation. Stipendiet kan sökas av alla MDH-studenter, oavsett vilket program du läser.

 

Förra årets stipendiat var Erick Vieyra. Han studerar masterprogrammet i intelligenta inbyggda system vid Mälardalens högskola. Han tilldelades stipendiet på 25 000 kr för sin idé ”Robot Baton”.

Robot Baton är en joystick som med hjälp av sensorer känner av var den befinner sig och en kamera som registrerar hur den rör sig. Det skickas två typer av information till roboten som på så vis kan styras. Målet med det vinnande bidraget är att det ska bli enkelt att installera eller programmera en robot.

Erick Vieyra blev överraskad när han fick beskedet om utmärkelsen.

– Jag blev väldigt glad och det tog ett tag för insikten att sjunka in. Det bästa för mig var när Dennis Helfridsson, chef för ABB Robotics, sa att han tycker min idé är bra. Det känns stort, säger han.

Ansökningsperioden för årets stipendium är igång. Alla MDH-studenter kan söka oavsett utbildning.

Här finns mer information och var du skickar din ansökan:

Läs mer om hur du ansöker

Välkommen med din ansökan senast 18 september!