Läs tyska i Köln

Tyska i Tyskland - din väg ut i Europa!

Vi erbjuder Tyska 1 och Tyska 2 i Köln i Tyskland.

Lär dig språket där det talas och upptäck en av Tysklands hetaste studentstäder

Att läsa tyska på plats i Tyskland ger stora fördelar. I samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf ger Mälardalens högskola dig möjligheten att upptäcka en av Tysklands hetaste studentstäder. Miljonstaden Köln befinner sig vid Rhen i hjärtat av Europa med Frankrike, Belgien och Holland alldeles runt hörnet. Kursen är studiemedelsberättigande, boendet är ordnat och vid sidan av undervisningen organiseras en rad spännande utflykter och aktiviteter.

En utmärkt chans för dig som vill ge din tyska en knuff framåt och se mer av Europa!

Staden som aldrig sover

Köln – staden som aldrig sover – är Nordrhein-Westfalens största stad med den gotiska domkyrkan Kölner Dom som kännetecken. Köln är ungt, trendigt och mycket populärt bland tyska studenter som gärna läser vid stadens universitet; Tysklands största med 45 000 inskrivna studenter. Köln är också känt för sitt otroligt intensiva karnevalsfirande.

Boende och kostnader

Vad gäller boendet under Köln-vistelsen finns det två alternativ. Vi rekommenderar i första hand att man ordnar boende på egen hand, t.ex. ett boende tillsammans med tyskspråkiga studenter. En mycket populär boendeform bland Kölns studenter är att dela en lägenhet med andra i ett sk Wohngemeinschaft (WG). I samband med antagningen får du ett boendeformulär, med länkar, adresser och annan information kring t.ex. WG-boende.

Det finns även en möjlighet att låta oss ordna med boende. I samband med antagning skickas det ut ett boendeformulär med aktuell information vad gäller tillgång på boendealternativ som vi kan erbjuda, samt aktuella priser.

Om du har ytterligare frågor ang. boende, v g kontakta: Internationella Skolorna Düsseldorf