Samverkan och samproduktion

Miljön Matematik och tillämpad matematik vid MDH är en nod för interdisciplinär och industriell samverkan och samproduktion. På denna sida samlar vi information om våra samarbeten och om hur man kontaktar oss för att etablera nya samarbeten.

För matematik och tillämpad matematik är examensarbeten en viktig utgångspunkt för många samarbeten med det omgivnande samhället.

Att göra sitt examensarbete på ett företag kan vara väldigt lärorikt. Du kommer även i kontakt med framtida arbetsgivare, vilket kan ge dig en större chans till att få jobb efter att du är klar med din utbildning.

En bra plats att börja leta för den som vill göra sitt examensarbete på ett företag kan vara Exjobbsdatabasen . Det kan även vara värt att själv ta kontakt med företag och fråga om de skulle vara intresserade av att ta emot någon exjobbare.

Vissa företag annonserar också examensarbeten på sina hemsidor till exempel:

Scania i Södertälje (ligger en bit bort men vi har haft en student som gjort sitt examensarbete där): http://jobsearch.scania.com/segerjoblist/search.aspx?LanguageId=2

ABB i Västerås: http://new.abb.com/careers/job-search

QTAGG i Västerås:  http://qtagg.com/contacts/student/index.html

Volvo i Stockholm:  http://www.volvocars.com/intl/about/our-company/careers/job-search

Det finns också webbsidor för jobbannonser som också har examensarbeten, till exempel:

https://www.glassdoor.com/

https://www.jobbsafari.se/jobbsoekning?q=examensarbete®ionid=1®ionid=2®ionid=3®ionid=15

http://exjobbsportalen.com/

Kom ihåg att inte bara kolla i Västerås utan även närliggande orter. Var också beredd påa att bara en bråkdel av de annonserade examensarbetena handlar om matematik. Om du hittar ett projekt som verkar intressant men som inte är matematikfokuserat så kan det vara en good idé att försöka komma på en variant som är mer matematiskt inriktat så att du kan diskutera med en lärare och föreslå den nya varianten för företaget.

Föreslå ett examensarbete

Förslag på examensarbeten som ska utföras på företag eller med andra externa samarbetspartner samt förslag på interdisciplinära examensarbeten kan skickas till 

Professor Sergei Silvestrov