Blåsinstrumentsundervisning vid Kammarmusikprogrammet

Ledsagade av lärare med mycket stor erfarenhet om allt vad ett yrkesliv inom konstmusiken kan innehålla erbjuder Kammarmusikprogrammet högklassig undervisning på flöjt, oboe, klarinett, fagott, trumpet, horn, trombon och tuba.

Förankrade i det lokala, regionala, nationella och internationella musiklivet sätter lärarna studentens individuella utveckling i fokus, vare sig det gäller en framtida eller pågående karriär som musiker.

När internationella artister gästar Västerås Sinfonietta och det fantastiska Västerås Konserthus ges möjlighet att följa artistens arbete på nära håll, samt att gå gratis på konserten. Vid flera tillfällen har Kammarmusikprogrammets studenter fått chansen till personliga möten. Artister som gästar Konserthuset framöver inkluderar världsartister som Håkan Hardenberger, Christian Lindberg och Martin Fröst.

För undervisning i blåsinstrument är målet att ge möjligheter till alla former av kammarmusicerande, allt från det individuella solospelet, olika former av blåsensembler till större kammarensembler. Visionen är att kunna skapa MDHs egna kammarorkester!