Årets idéfest – där innovation möter näringsliv

Konferenser och evenemang

Datum: 2018-04-26
Tid: 15.00
Plats: Idélab, Smedjegatan 37, Eskilstuna

Den 26 april arrangeras årets idéfest där vinnaren av Idélabs idétävling kommer att presenteras. Under en fullspäckad eftermiddag och kväll kommer ytterligare pristagare att presenteras. Det väntas även mingelmiddag och inspirationsföreläsningar, och på mässområde får alla en chans att knyta värdefulla kontakter för framtiden. Konferencier under dagen är Mrs M.

– Syftet med Idéfesten är inte bara att presentera vinnaren av årets idé utan att även lyfta våra klienter och alumner, lyfta Idélabs verksamhet på MDH, tacka våra samarbetspartners och bidra med en rolig avslutning på året. Vår förhoppning är att detta kommer att bli ett årligt återkommande arrangemang, säger Emma Göransson informationsassistent på Idélab och Madéleine Pilstrand, verksamhetschef på Idélab.

Under dagen blandar man studenter, alumner, klienter och samarbetspartners i Mälardalen.
– Det blir en väldigt rolig och intressant mix på människor, säger Emma Göransson.
 

Under arrangemanget kommer Idélab att utse följande:

  • Årets Ambassadör. Nomineringen ges till personer som sprider det goda ordet om Idélab.
  • Årets Förändrare. Nomineringen ges till aktiva case hos Idélab, som har en affärsidé med en hög innovationsnivå och med möjligheten att förändra nuvarande strukturer.
  • Årets Värdeskapare. Nomineringen ges till aktiva case hos Idélab som har en affärsidé som skapar värde för våra medmänniskor och vår värld.
  • Årets Bubblare. Nomineringen ges till aktiva case hos Idélab som är på väg att få luft under vingarna och ge sig ut på marknaden.

– Det är viktigt att stärka och uppmärksamma våra unga entreprenörer. För oss är dessa nomineringar ett sätt att visa vår stöttning och synliggöra dem för näringslivet och innovationssystemen säger Madéleine Pilstrand.

 

Konferencier

Konferencier under arrangement är Mrs M– the fab coach.

 
Mrs M to the Rescue – how to FEEL fucking freaking fabulous, är en föreläsning som inleds med bubbel och avslutas med glitter. Mrs M berättar hur man på bästa sätt tar livet av ärkerivalen Mr Jante. Hon delar med sig av sin egna mycket personliga berättelse om hur allting började. Om hur hon gick från en klassisk duktig flicka, slav under Jante och att i princip bli lämnad vid altaret.

 

Inspirationsföreläsningar

Under dagen arrangeras även två inspirationsföreläsningar.

 
Johanna Tömmervik har arbetat med innovationsforskning på RiSE SICS Swedish ICT, som projektledare för Strängnäs Business Park. Hon blev som 27-åring marknadschef på Prindit och är idag marknadschef för ByBrick Interface AB, ett konsultföretag med fokus på den allra senaste tekniken. Och allting började som innovationsstudent på MDH!

 

 
Alfred Appelros startade sitt företag Get Social 2013. Han kommer att ge er tips och trix för att skapa meningsfull marknadsföring i sociala medier. Alfred är dessutom talesman för Företagarnas Unga Nätverk, Sveriges största organisation för unga företagare. Hör mer om hur nätverket kan möjliggöra din företagardröm.

Anmälan och info

Årets idéfest är öppet för studenter och medarbetare på MDH.

Anmäl dig här. Först till kvarn!