Alumn och studenter medverkar i populär opera

2017-08-25 | Utbildning Alumni Student Forskning/Samverkan

Flera av MDH:s operastudenter blev uttagna att medverka i sommarens föreställning, Madama Butterfly, på Opera på Skäret tillsammans med internationella stjärnor. Föreställningen som mottog väldigt goda recensioner vid premiären den 29 juli spelar sin sista föreställning nu den 27 augusti.

 

Det är MDH-studenterna Frida Bergquist, Mikael Horned och Amelie Flink, som går operainriktning på MDH, som fick roller i Opera på Skärets produktion av Madama Butterfly, efter framgångsrik audition.  Frida i rollen som Kate Pinkerton, Mikael spelar Yakusidé och Ameli Flink, La Zia/Fastern.

–Vi är väldigt nöjda med studenternas prestationer i Madama Butterfly. Studenterna håller en så pass hög nivå att vi bedömer att de kommer kunna stå sig väl, i den professionella konkurrensen, i framtiden. Vi är glada att få bidra till deras fortsatta utveckling för att kunna ta klivet ut i det professionella sångarlivet, säger Alexander Niclasson, konstnärlig ledare för Opera på Skäret.

En annan som medverkade i uppsättningen var Anton Eriksson som är alumn från MDH och som numera är en etablerad baryton på den internationella operascenen. Anton studerade, precis som de andra studenterna, för professor och konstnärlig ledare Lena Hellström-Färnlöf vid MDH och tar fortfarande sånglektioner av Lena.

–Utifrån vad såväl de nuvarande studenternas visat och den professionalism som Anton Eriksson alltid uppvisat ser jag fram emot framtida samarbeten med MDH, säger Alexander Niclasson.

Giacomo Puccinis klassiska opera ”Madame Butterfly” handlar om två älskande från olika kontinenter, kulturkrockar och internationellt maktspel. Operan hör till de mest älskade verken av operapublik världen över och är en de operor som spelas oftast på världens operahus. I den här uppsättningen av Madama Butterfly står den amerikanska regissören Leslie Swackhamer för regin och dirigenten Marcello Mottadellis för den musikaliska ledningen.  

Om Opera på Skäret

Opera på Skäret producerar högkvalitativ opera. Operahuset ligger vid sjön Ljusnarens strand i hjärtat av Bergslagen och är ett före detta virkesmagasin med unik akustik. Tusentals operaälskare, från Sverige såväl som från utlandet, besöker operahuset varje år. Genom åren har en lång rad världsstjärnor sjungit här, och flera utländska solister har debuterat för den svenska publiken på Opera på Skärets scen.