Varför behövs tjejer inom teknik?

20 november kommer Vera Roadshow till MDH. Vi samlar studenter, beslutsfattare, forskare och företag för att inspirera och diskutera; Vilka utmaningar inom tekniken ser vi framöver och hur kan vi få in flera tjejer i företagen? Hur kan vi förändra gamla stereotyper kring ingenjörer och bibehålla teknikintresset i grundskolan?

Välkommen!

Program och anmälan

Kalender

  • SM i simning

    13 nov 2019

    Den 13-17 november arrangeras SM i simning på Munktellbadet i Eskilstuna. Det blir en simfest för alla, både tävlande och besökare. Det blir försökstävlingar på förmiddagarna och en virvlande fartfest när finalerna genomförs framåt kvällen. MDH finns på plats som utställare i mässan som ligger intill badet.

  • Välkommen till frukostföreläsning om pojkar, män och makt i idrotten, näringslivet och polisen.

  • Linjeföreningen Mälekon bjuder in till en ekonomdag där du har chans att träffa framtida arbetsgivare.

  • Vi uppmärksammar Vera Sandberg, Sveriges första kvinna som ingenjör, genom att uppmana alla unga till att bli nästa generations problemlösare.

Kostnadsfri AI-utbildning

Forskare vid MDH har tillsammans med Rise Sics Västerås, BillerudKorsnäs och PulpEye, tagit fram en kostnadsfri, webbaserad AI-utbildning. Syftet med utbildningen är att sprida kunskap om Big data, Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) som sedan kan användas för att förbättra produktionen inom processindustrin.

Utbildning för att förbättra produktionen inom svensk processindustri

 

Workshop för framtidens produktion

— Att få vara värd för en workshop med ett så om avgörande ämnen inom processindustrin var ett privilegium och gav oss möjligheten att få visa upp vår verksamhet och forskning, säger Glenn Johansson forskningsledare inom innovation och produktrealisering (IPR) vid MDH.

 

Inspireras av våra alumner

Välkommen till en inspirerande eftermiddag tillsammans med Frida Haraldsson, lärare och elitspelare i handboll. Torsdag 28 november gästar hon MDH i Västerås för att dela med sig av sina erfarenheter. Boka din plats nu!

Frida Haraldsson – lärare, influencer och elitidrottare

 

MDH logotype

Aktuellt

Här hittar du nyheter och presskontakter

Nyheter

Pressrum

Rektors Twitter