Text

Mälardalens högskola

Ett starkt MDH - den samproducerande högskolan

Mälardalens högskola

Ett starkt MDH - den samproducerande högskolan.

  • Datum 2020-10-19
  • Artikeltyp Aktuellt

Så minskar du risken för spridning av coronaviruset

Under hösten sker undervisning och examination vid MDH som blandad undervisningsform. Det vill säga delvis på campus, delvis på distans. Här finns information om hur MDH anpassat verksamheten med anledning av Coronaviruset.

om Så minskar du risken för spridning av coronaviruset
  • Datum 2020-10-20
  • Artikeltyp Aktuellt

Anette Hallin ny ordförande för Fekis från 2021

Anette Hallin har valts till ordförande för Företagsekonomi i Sverige (Fekis) där alla svenska högskolor och universitet med företagsekonomisk utbildning eller forskning är med.

om Anette Hallin ny ordförande för Fekis från 2021
  • Datum 2020-10-20
  • Artikeltyp Aktuellt

Närmare 20 procent fler vill plugga på MDH i vår

Antal personer som har sökt utbildning vid MDH mellan den 15 september och 15 oktober är 21 684 stycken. Det är en ökning med närmare 20 procent jämfört med motsvarande period till vårterminen 2020.

om Närmare 20 procent fler vill plugga på MDH i vår
  • Datum 2020-10-16
  • Artikeltyp Aktuellt

Kronprinsessan besökte högskolan

Nyligen besökte Kronprinsessan Victoria MDH i Västerås för att få djupare kunskap om hur högskolan och studenterna upplever coronapandemin.

om Kronprinsessan besökte högskolan

MOOC och öppna seminarier

MOOC:ar (Massive Open Online Courses) är kurser som är öppna för alla, oavsett bakgrund eller yrkeskategori. De kräver inga förkunskaper och du kan starta och genomföra dem när du vill. Kurserna ges online via nätet och är helt kostnadsfria.

Läs mer

Så får du de minsta att engagera sig i hållbarhet

För att uppnå hållbarhetsmålen behöver barn få kunskap och engageras i hållbarhetsmålen tidigt, redan i förskoleåldern. Eva Ärlemalm-Hagsér som forskar om hållbarhetsundervisning i förskolan vid Mälardalens högskola (MDH), tipsar om fyra sätt för att få de minsta engagerade i hållbarhet.

Läs mer

MDH-studenter hjälper bank att ta tillvara på medarbetarnas idéer

Studenter vid MDH har tagit fram en innovationsprocess åt Sparbanken Rekarne i Eskilstuna. En process som kommer att implementeras i höst, i syfte att kunna ta tillvara på medarbetarnas förbättringsförslag.

Läs mer

Utbildning

MDH:s utbildningsprogram.

Läs mer

Samverkan

Samverkan självklar del i utbildning och forskning.

Läs mer

Forskning

Forskning för värde och nytta.

Läs mer

Händelser vid MDH

Exjobb - låt en student göra jobbet

  • 2020-10-22 00:00 – 2020-12-31 00:00
mdh.se
Tidigare år har vi på Mälardalens högskola arrangerat exjobbsdagar där verksamheter har kunnat presentera sig och sitt behov för exjobb. I år måste vi tänka nytt på grund av Corona-situationen. Den 22 oktober lanserar vi istället ett webbområde där ni kan profilera er verksamhet och bjuda in studenterna till dialog om exjobb.

Shahriar Hasan försvarar sin licentiatuppsats i datavetenskap

  • 2020-10-23 13:15–15:15
Sal Delta/digitalt, MDH Västerås.
Shahriar Hasan vid akademin för innovation, design och teknik (IDT), försvarar sin licentiatuppsats i datavetenskap den 23 oktober 2020 klockan 13:15, MDH Västerås, sal Lambda och digitalt (Zoom).