180 nya sjuksköterskor - med jobb

2013-06-07 | Student Alumni

Fredagen den 7 juni firade 180 nyblivna sjuksköterskor vid Mälardalens högskola att de har slutfört sina studier och nu är redo för arbetsmarknaden. En arbetsmarknad som mer eller mindre skriker efter dem. Nästintill alla har redan innan examen fått jobb.

 

Firande har skett med sång, musik, högtidliga tal och utdelning av sjuksköterskebroscher i Eskilstuna, Nyköping och Västerås där MDH ger sjuksköterskeprogrammet, 180 hp. Cirka 70 av sjuksköterskestudenterna har läst i Eskilstuna och cirka 30 i Nyköping. Lina Ekman Virsand, Hjalmar Andersson, Oskar Porlefors, Emma Svenberg,  Josefin Olofsson och Cecilia Runberg är några av de 75 sjuksköterskor som har studerat i Västerås.

Från MDH till infektionsklinik

Cecilia Runberg höll tillsammans med klasskompisen Linda Engberg tal till klassen och alla anhöriga vid avslutningsceremonin i Västerås Domkyrka. Här lades fokus på resan som de har gjort tillsammans, från att de började tills nu när de är färdigutbildade. En resa kantad med mycket pluggande och många roliga minnen.

 

Cecilia kommer redan på tisdag att påbörja sitt arbete som sjuksköterska på en infektionsklinik. Där kan hon möta patienter med lunginflammation, blodförgiftning, hepatit, HIV. Att Cecilia inte får någon sommarledighet gör inget, jobbet är intressant med varierande arbetsuppgifter.

- Fast jag är ju ledig på måndag, säger Cecilia med ett leende.

 

 

Sjuksköterskeprogrammet ges även på distans med antagning till våren, vilket innebär att examen sker i januari.