Du bestämmer vem du ska bli. 5 snabba frågor med Ranja, Robin, Victor och Therese.

Välkommen till Mälardalens högskola! Vi ger dig kunskap, verktyg och möjligheterna att skapa din framtid. Här finns utbildningar som är framtagna tillsammans med näringsliv och offentlig sektor. Och förstås, forskning i världsklass som grund för din utbildning. Moderna campus, bostadsgaranti och ett aktivt studentliv gör det lätt för dig att trivas som student.

Förutbildning

2017-09-15Om du saknar behörighet till naturvetenskapliga eller tekniska utbildningar, har du möjlighet att söka till Naturvetenskapligt/tekniskt basår. Här får du behörighet till samtliga tekniska program på Mälardalens högskola och platsgaranti till flera av dem.

Teknik - Innovation

2017-11-09Vägen till ditt drömjobb i Sverige eller utomlands börjar hos oss. Vi samarbetar med några av världens främsta teknikföretag, vilket ger värdefulla kontakter och ökar dina chanser att få jobb efter studietiden.

Hälsa och välfärd

2018-02-14Din motivation och empati för att förstå, stötta och stärka gör stor skillnad för den enskilda människan. Du är med och skapar förutsättningarna för människor i grupp och som individer.

Ekonomi - Samhälle

2017-09-15Samhällsutvecklingen berör människor och deras vardag. Ekonomi och samhällsvetenskap skapar möjligheter för dig att påverka, lokalt och globalt.

Lärarutbildning

2018-02-21Som lärare inspirerar du barn och ungdomar att lära, vidga sina vyer och förstå sin omvärld. Genom forskningsbaserad utbildning och praktik på förskolor och skolor i regionen ger vi dig verktygen som rustar dig för ett av världens viktigaste yrken.

Design - Kommunikation

2017-12-05Inspirera och kommunicera genom text, bild och rum eller utveckla dina språkkunskaper och arbeta i en internationell miljö. Inom området design och kommunikation finns flera spännande utbildningar.

Konstnärlig utbildning

2017-09-15Vid Mälardalens högskola finns en musikverksamhet med inriktning kammarmusik. Undervisningen sker i en inspirerande miljö på Västerås slott där du har tillgång till övnings- och undervisningsrum dygnet runt och promenadavstånd till konserthus, teater, centralstation och centrum.

 

Kombinera elitidrott med studier

Du som elitidrottare har under din studietid på MDH möjligheter till anpassad studiegång, neddragning av studietakten och individuell studieplanering.

Kombinera elitidrott med studier

MDH Solar Team

Studentprojektet MDH Solar Team går ut på att utveckla en solcellsbil som ska tävla i racingtävlingen World Solar Challenge 2019. Projektet drivs av studenter från olika program, men med handledning av lärare på högskolan.

MDH Solar Team