Mälardalens studentkår

Mälardalens studentkår är den officiella studentkåren vid Mälardalens högskola (MDH). Vi är studenter som arbetar för studenter – en medlemsorganisation som kort och gott sysslar med att göra MDH:s studenters tid vid högskolan så bra som möjligt. Vår huvuduppgift är att bedriva ett kvalitetssäkrande studentinflytandearbete vid högskolan, och målet är att vårt arbete ska leda till att våra medlemmar känner sig tryggare, friare och som en del av gemenskapen.

 

Nytta och nöje

Mälardalens studentkår är i konstant rörelse. Vi vill att du ska vara en del av gemenskapen och ha möjlighet att ha inflytande över din studietid.  Vår ambition är att det alltid ska finnas någonting roligt för alla våra medlemmar. Med pubar, evenemang, konserter, föreningar och rookieveckor kan man inte ha tråkigt. Vi vill att våra medlemmar ska träffa och lära känna nya människor, knyta värdefulla kontakter, skaffa nyttiga erfarenheter genom att engagera sig och ha kul.

Studentinflytande

Sedan 1979 har Mälardalens studentkår bedrivit utbildnings- och arbetsmiljöbevakning vid högskolan genom att tillsätta studentrepresentanter och svara på remisser. Vi ser till att studenterna finns representerade i beredande och beslutande organ på högskolan, både centralt i nämnder och råd samt lokalt på akademierna. Det är viktigt att den högre utbildningen har en inbyggd kvalitetssäkring och vi menar att detta inte kan existera utan studentmedverkan, då studenten är mottagaren av utbildningen.

Mycket av vårt inflytandearbete är preventivt och vi ser ständigt till att rätt beslut tas vid högskolan. Exempel på saker som är vi har genomfört till nytta för alla studenter är tentafria helger, anonyma salstentamen, fler avgångar med utbildningslinjen, student- och doktorandombudsmannen, bättre kursvärderingar och påminnelse till salstentamen. Studentkåren har också arbetat för Bostad Eskilstunas uppstart, samt mycket mer! För mer information om studentinflytande och hur du kan hjälpa till att göra utbildning bättre, läs under flikarna  Studentinflytande  och  Engagera dig

Utöver vårt inflytandearbete vid högskolan, är Mälardalens studentkår också den självklara studentrösten i Västerås och Eskilstuna, då vi har ett nära samarbete med kommunerna. Studentkåren ingår också i regionala (Studentkårer i Mälardalen, SiM) och nationella (Sveriges förenade studentkårer, SFS) sammanslutningar som jobbar för att studenter ska få det bättre i regionen och i landet.

Aktiviteter

Vår restaurang och pub  Kåren  är ett av Västerås största uteställen, samtidigt som det är en mötesplats för högskolans studenter även under dagtid. I den omfattande verksamheten inbegrips café, pub, nattklubb och event. Våra medlemmar har självklart extra förmånliga erbjudanden här.

I Eskilstuna bedriver vi ingen egen pubverksamhet utan samarbetar istället med andra i  The Kår On Tour . Quiz, pubkvällar, nattklubbar, Flottracet och Spring Pride är några av de aktiviteter vi anordnar under läsåret.

Arbetsliv

Vi arbetar med kontaktskapande aktiviteter såsom arbetsmarknadsmässan  Högvarv  och företagsträffar. På detta sätt utgör Mälardalens studentkår en kontaktyta mellan utbildning och arbetsmarknad.

Rabatter

Vi på Studentkåren arbetar aktivt med att ta fram bra och nyttiga erbjudanden och rabatter till våra medlemmar. Som medlem i Mälardalens studentkår får du tillgång till ett utökat Mecenatkort med nationella rabatter men även lokala rabatter i Eskilstuna och Västerås. Det är svårt att inte spara pengar med vårt unika Mecenatkort. Allt från kårkaffe, bio och taxi till mat, datorer och resor täcks in i kortet. Detta för att ge våra medlemmar möjligheten att lägga mer pengar på det som ger glädje och mer frihet. För nationella rabatter, besök  Mecenats hemsida , För lokala rabatter, besök kåren.nu .