Studentkollen firar ett år

2013-01-21 |

Snart firar Studentkollen ett år: Den 4 februari 2011 startade företaget som vill underlätta studentlivet för studenterna vid Mälardalens högskola.

Studentkollen är ett initiativ som ska inspirera MDH:s studenter till ett aktivt studentliv. På Studentkollens sajt hittar man artiklar, tävlingar och evenemang som är relevanta för studenter. Företaget ordnar också egna arrangemang. Sarah Paskota som själv är student och läser till byggnadsingenjör startade Studentkollen för att hon ville underlätta studenternas studietid.

- Det är bra om studenterna kan få en samlad bild av allt som händer och med Studentkollen blir deras studietid komplett! säger Sarah Paskota. Vi vill inspirera studenterna med arrangemang och ge tips på saker de kan göra. Jag tror att man lyckas bättre med sin utbildning om man är aktiv, och en student som trivs under sin utbildning kommer att vilja stanna kvar i regionen efter examen. Min förhoppning är att satsningen i förlängningen ska gynna även regionens näringsliv.

Linda-Marie Ullermo studerar textdesign, är delägare i och arbetar främst som projektledare för Studentkollen. Hon berättar om de olika evenemang som de har anordnat.

- Vi arrangerade bland annat Fair Fashion Show och genomförde en tävling tillsammans med IKEA: Bo smart på 24 kvm, där en student vann ett förstahandskontrakt på en centralt belägen studentlägenhet, färdiginredd till ett värde av 15 000 kronor. Det gav synergieffekter: En student från MDH-utbildningen Rumslig gestaltning fick hjälpa till när IKEA:s inredare fixade lägenheten och nu har hon fått en eftertraktad praktikplats på IKEA.

Studentkollen samarbetar ofta med Mälardalens studentkår, vilket ger dem båda en bredare målgrupp.

Sarah Paskota fick hjälp av Idélab, MDH:s stöd till studenter och medarbetare som vill förverkliga sina idéer, när hon skulle starta företaget. Idag har Studentkollen 753 personer som gillar deras facebook-sida och under 2012 har de haft 25 000 unika besök på sajten. När det gäller framtiden hoppas Sarah Paskota och Linda-Marie Ullermo att Studentkollen växer sig stort, att de kan börja arvodera de studenter som idag arbetar ideellt och att det blir ett koncept som kan spridas till andra högskolor.

- Vi driver inte Studentkollen för att tjäna pengar, utan för att ge ett ännu roligare och trivsammare studentliv för studenterna.

Några tips till andra studenter?

- Tänk ett steg längre med din utbildning, säger Sarah Paskota och Linda-Marie Ullermo fyller i:

- Ta vara på de kontakter du får under utbildningen, de har man ofta nytta av senare.