Karriärdag för lärare och förskollärare

Våren 2018 anordnar Mälardalens högskola karriärdagen för blivande lärare och förskollärare i Eskilstuna. Du får då möjlighet att träffa och jämföra arbetsgivare inom både kommunal och privat sektor, och höra dem berätta om sin verksamhet och karriärmöjligheter.

Tid:

Torsdag 8 mars, kl. 10.00-14.00

Plats: Mälardalens högskola, Drottninggatan 12, Eskilstuna 

 

Karriärdagens upplägg och syfte

Karriärdagen arrangeras av Karriärtorget och Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) för dig som studerar till lärare eller förskollärare. På plats kommer du att hitta representanter från bland annat kommunal och privat sektor som vill hitta sina framtida medarbetare, eller bara visa att de finns. Längre ner på sidan kommer du att kunna se vilka som anmält sig.

Du kan också ta chansen att lyssna på arbetsgivare som berättar om sin verksamhet och hur det är att arbeta hos dem. Hela dagen kan du också träffa och prata direkt med dem på deras utställarplatser. Kanske vill du veta hur det är att leva och bo i deras upptagningsområde.

Dagen är inplanerad i schemat, så att alla ska kunna välja att delta. Undantag kan finnas, till exempel om du är ute på VFU - då måste du själv komma överens med din handledare/VFU om att "få ledigt" för att besöka karriärdagen på MDH. 

 

Anmälan

Anmäl dig härifrån till karriärdagen för lärare och förskollärare. Om du anmäler dig före den 7 mars kommer du att få en del tips och frågeställningar du kan ha användning av under dagen, skickade till din mejl. (Vi vill också att du anmäler dig så vi kan utvärdera dagen efteråt, och för att vi ska kunna se vilka studenter som faktiskt besöker dagen.) 

Om du är arbetsgivare kan du läsa mer och anmäla dig härifrån .

 

Utställare

De utställare som hittills anmälmält sig är:

Kommuner: 

Borlänge kommun; Enköpings kommun; Eskilstuna kommun inkl. Vuxenutbildningen; Hallstahammars kommun; Kungsörs kommun; Köpings kommun; Lidingö stad; Region Gotland; Surahammars kommun; Södertälje kommun; Västerås stad

Privata aktörer:

British Schools AB; Entréskolan; Hermods AB; Grillska gymnasiet; Internationella Engelska Skolan; Iqraskolan; Kunskapsskolan i Sverige AB; Tellusbarn, Stockholm och Uppsala; Utepedagogik Sverige AB; Västerås Internationella Skola & Förskola

Övriga:

Västerås Folkhögskola; MDH Alumni