Gratis mjukvara för privat bruk

Studenter på MDH får använda många av Microsoft produkter helt utan kostnad. MDH erbjuder även mjukvaruprogram så som EndNote, SPSS, AMOS och Matlab.

Microsoft Office 365

Ladda hem Word, Excel, Powerpoint genom Office 365

Microsoft Imagine

Microsoft Imagine för MDH-studenter

Programmen kan endast installeras på din egen dator. Beroende på att installationerna görs på din egen dator, så kan inte MDH hjälpa dig om det uppkommer problem vid installationen.

Samliga studenter med en aktuell kursregistrering importeras till Microsoft Imagine och får ett mejl ifrån ”noreply@kivuto.com” med med en aktiveringslänk i. Importen görs 2 veckor efter terminsstart. Om du inte har fått inloggningsuppgifter så kan du kontakta helpdesk.

Har du redan ett konto sedan tidigare får du inte nytt aktiveringsmejl, endast nya studenter får aktiveringsmejlet.

Programmen får endast användas i utbildnings och forskningssyfte. Det är inte tillåtet att använda dem i kommersiellt syfte. Du behöver inte avinstallera applikationerna efter avslutade studie så länge du inte använder programmen för privat bruk.

Support

Frågor om applikationer som ingår i kurs besvaras av kursansvarig lärare.
Om du använder annan webbläsare än Internet Explorer kan du få problem med nerladdningen. Oftast räcker det med att du kompletterar namnet på den först nedladdade filen så att .exe står efter filnamnet.
Administrationen av Microsoft Imagine sköts av Helpdesk.

 

EndNote, SPSS, AMOS och Matlab

Software Download innehåller EndNote, SPSS, AMOS och Matlab. Denna tjänst tillåter studenter på MDH att ladda hem mjukvara till privata enheter, som student behöver du en kursregistrering innevarande termin.

https://studentmdh.sharepoint.com/sites/software/

Du loggar in med studentmejladress (t.ex. rkn13004@student.mdh.se) och lösenord (samma lösenord som studentkontot).

För att få åtkomst till SPSS och AMOS måste man köpa licens som du gör via Studenttorget.