Mälardalens kompetenscentrum för lärande

Mälardalens kompetenscentrum för lärande (MKL) är regionens plattform för samverkan kring skolutveckling, lärarutbildning, kompetensutveckling och forskning inom utbildningsvetenskap. Genom MKL samverkar högskolan med förskolor och skolor i Sörmland och Västmanland.

 

Anmälan till inspirationsdagarna

Du som VFU-handledare kan nu anmäla dig till inspirationsdagen i Eskilstuna 14 februari eller i Västerås 15 februari. Temat är Peer learning - samlärande för studenter i par. Evenemanget brukar bli fullt snabbt så anmäl dig redan idag.

Lyssna på förskolebyrån

Förskolebyrån är en podd av MDH-forskaren Mia Heikkilä om aktuella frågor som rör förskolan.

Förskolechef vid Turbo förskola om samarbetet med MKL

Ett av de forskningsprojekt som MKL finansierar just nu är Kompetens för teknik i förskola. Projektet genomförs av forskare från MDH, tillsammans med Sala kommun och Strängnäs kommun. En förskola som har valt att vara med är Turbo förskola i Sala. Anna-Lena Persholt är biträdande förskolechef. Här berättar Anna-Lena om deras medverkan.

 

Anmäl dig till karriärdagen idag!

8 mars 2018 anordnas karriärdagen för blivande förskollärare och lärare på MDH i Eskilstuna. Dagen ger dig möjlighet att träffa studenter och berätta om din verksamhet och karriärmöjligheter.

 

Kalender