• Fem parter i framgångsrik samverkan

  Samhällskontraktet är ett av de mest omfattande avtalen i Sverige när det gäller avtal mellan offentliga aktörer och högskola.
  Läs mer om avtalet.

 • Pär Eriksson mottar MDH:s samverkansmedalj

  Pär Eriksson, kommundirektör i Eskilstuna och ordförande i Samhällskontraktet, får 2015 års samverkansmedalj för sina insatser att främja samverkan mellan MDH, offentlig sektor och näringsliv. Läs om Pärs syn på Samhällskontraktet.

   

 • Följ med på vår resa

  Skriften "Följ med på vår resa" visar vad Samhällskontraktet uppnått de första fyra åren. Allt för att visa hur samverkan mellan akademi och offentlig sektor kan fungera på allra bästa sätt. Bläddra i skriften

Samhällskontraktet

Samhällskontraktet är ett avtal om fördjupad samverkan mellan Eskilstuna kommun, Västerås stad, Landstinget Sörmland, Region Västmanland och Mälardalens högskola. Syftet med Samhällskontraktet är att höja kompetensnivån i Mälardalen genom bland annat gemensamma forsknings- och utvecklingsprojekt, utbildningar som matchar arbetslivets behov och mötesplatser för lärande. Samhällskontraktet fokuserar på skola, omsorg, hållbar stadsutveckling och framtidens arbetskraft - för regionens bästa!