• En lyckad workshop med temat Mindful Tapping!

  Den 29 mars hölls den efterlängtade workshopen -Mindful Tapping- av Hanna Noorberg (folkhälsovetare) och Micke Syd Andersson (trummis i Gyllene Tider) på Idélab i Eskilstuna. Det var en givande förmiddag i avslappningens tecken där deltagarna bl.a. fick lära sig om hur de med enkla medel kan bota sin scenskräck och lugna de kroppsliga stressreaktioner som ofta hör samman med scenskräck.

  Mer information om dagen kommer i vårt nyhetsbrev i maj!

 • Exit event hos Create

  Den 25 januari var det dags för det årliga exit eventet på Create. Idélab var på plats och berättade om två av våra case som gjort exit från vår process under 2016 och som nu står på egna ben. De som gjort exit är Moa Stenberg och Malin Hvetlander som har startat bolaget MAY Studio AB som fokuserar på rumslig gestaltning, samt Barnabas Udin som nyligen gav ut sin bok, Inspire me: Pursuit of Paradise.

  Create är en av Idélabs externa samarbetspartners och du kan läsa mer om samarbetet här

 • Workshops

  Under 2016 genomförde Idélab över 15 olika workshops för programstudenter på MDH, alltifrån sjuksköterskestudenter, ingenjörsstudenter till kommunikationsstudenter. Våra workshops berör olika ämnen som t.ex. teambuilding, projektplanering och kommunkationsplanering. Vi ser våra workshops som ett ypperligt tillfälle att träffa studenter, bidra till studenternas kunskap inom deras ämnen samt att berätta mer om Idélab. 

  Vi har redan bokat in flertalet workshops under vårterminen 2017 och ser fram emot att få träffa fler studenter!

  Mer information om våra workshop-erbjudanden finner du här .

 • Idélabs exit-event

  Den 10 februari tackade Idélab av de klienter som gjort exit ur Idélabs process 2016, Moa Stenberg, Malin Hvetlander och Barnabas Udin. Moa och Malin började sin resa på Idélab våren 2015 och startade sitt bolag MAY Studio AB hösten 2016, en verksamhet som inriktar sig på rumslig gestaltning. MAY Studio AB har trots sin unga ålder redan genomfört uppdrag åt kunder. Barnabas började sin resa på Idélab hösten 2015 och gav i höstas ut sin bok, Inspire me: Pursuit of Paradise, en berättesle som bygger på hans egen erfarenhet av att komma som ensam, ung kille till Sverige från Nigeria. Boken inspirerar till reflektion och eftertanke och känns mycket aktuell med tanke på de rådande flyktingströmmar vi ser runtom i världen.

  Vi vill tacka Moa, Malin och Barnabas för en beundrandsvärd arbetsinsats i Idélabs process och önskar er all lycka och välgång i framtiden! 

 • Stort intresse för Idélabs workshop med temat försäljning och affärsnätverkande!

  Flertalet studenter och lärare deltog i vår workshop om försäljning och affärsnätverkande som hölls av försäljningsexperten, Micael Hörberg, den 20 januari på Idélab i Eskilstuna.

  Punkter som diskuterades var bland annat försäljning, säljverktyg, professionellt affärsnätverkande och hur man skapar, utvecklar och underhåller starka relationer.

  Vi är jätteglada att intresset var så stort och hoppas på många fler intressanta möten framöver!

  Håll utkik efter fler event här på vår hemsida och vår Facebook!

IDÉLAB - Gör nytta av din kunskap

Idélab är en del av MDH som kostnadsfritt erbjuder studenter, forskare och övriga anställda rådgivning inom personlig utveckling samt förverkligande av idéer. Hos Idélab har du alltid en rådgivare som fungerar som bollplank och stöd för dig under hela processen.

Läs mer  om Idélab här !