Från MDH till företagsledare

Från student till att driva ett av Sveriges ledande bemanningsföretag inom vårdsektorn. Det är verkligheten för MDH-alumnen Kelley Björksved.
– Det är tack vare de erfarenheter jag fick bland annat vid MDH som har hjälpt mig att starta det här företaget.

 

Den 19 januari fanns hon på plats i Aula Collegium för att tala för de blivande alumnerna vid deras avslutningshögtid.
– Ni ska vara stolta över er själva. I handen har ni beviset för att ni är helhetstänkande och problemlösande personer. Det skapar möjligheter för er på arbetsmarknaden.
 
Kelley Björksved tog sin examen från Sjuksköterskeprogrammet vid MDH 2005. Därefter har hon läst flera kurser, bland annat inom kardiologi, fördjupande anatomi, farmakologi och anestesi.
– Efter en tid längtade jag tillbaka till högskolan. Jag är väldigt tacksam för att möjligheten att fördjupa sig finns på MDH.
 
Efter sin examen arbetade Kelley Björksved både inom landstinget och kommunalt. 2013 tog hon beslutet att starta ett eget företag inom bemanningsbranschen, Omsorg & Behandling. De arbetar med bemanning av vårdpersonal, personlig assistans  och har flera medarbetare som har sin bakgrund inom MDH.

Numera är firman rikstäckande och 2016 omsatte den över 40 miljoner.
– Det jag brinner för är våra patienter och personal. Att driva företag är en livsstil, det finns inget roligare. Målet är att bli störst inom sjuksköterskebemanning i Sverige – och vi är på god väg!