Möt några av våra alumner!

Det finns 80 000 alumner vid Mälardalens högskola. Det betyder att det finns nästan lika många berättelser om livs- och karriärval och lika många personer med det gemensam att de studerat på MDH. Här får du möta några av dem.

 

Henrik Westman: MDH var bara starten på Henriks resa…

Alumnen Henrik Westman har haft en variationsrik yrkesresa efter studierna på MDH, både inom och utom Sverige. I Botswana har han arbetat med avfallsanläggningar som också syftat till att stärka demokratin. Nya karriärmöjligheter har dykt upp och Henrik har precis tagit ett chefsjobb.

Läs mer om Henrik

 

 

Svante Fransson: Utbildning och kompetens ger slagläge på arbetsmarknaden
Efter tre år i Eskilstuna är Svante Fransson tillbaka på västkusten där han kommer ifrån och arbetar idag som 3D-grafiker i Göteborg.

- Jag arbetar just nu mest med infrastrukturprojekt. Det jag gör för tillfället är ett projekt kring Västlänken som är den nya tågtunneln som de skall bygga här i Göteborg. Det är ett tämligen omdiskuterat projekt och har väckt stort intresse

Läs mer om Svante

 

 

Christian Runius: Det gäller att bygga sitt eget varumärke

Han är den MDH-alumnen som efter att ha fått sin kreditkortshållare "Thumb" vald till årets produkt nu följt upp med titeln "årets plastovasion" för sin tejphållare som han utvecklade redan under sin tid på MDH. 

- Om jag går på stan med flickvännen för att shoppa så tenderar jag att kika under bord, analysera stolar och se på andra funktioner som finns runtom. På det sättet jobbar jag dygnet runt.

Läs mer om Christian

                                                 

 

Karin Eriksson: Nyfikenhet är grunden till lärandet

- Det bästa är när mina elever utmanar mig och ställer frågor, när de frågar mig "varför är det så?" eller "varför skall vi göra just den uppgiften". Det gör att jag måste kunna motivera och kunna förklara varför jag valt ett visst tema eller en viss uppgift att jobba med just nu.

Karin tog lärarexamen från MDH i årsskiftet 2010/2011. Sedan dess har hon arbetat som engelsklärare på Komvux i Eskilstuna och trivs gott med sitt val av yrkesbana. 

Läs mer om Karin

 

Erik Ridman: Specialist på kommunikation

- Jag har alltid varit väldigt målmedveten, säger Erik Ridman. Det är bara det att målen förändras över tid. Men jag har alltid vetat vad jag velat göra. Just nu.

Erik är en imponerande person där han står med en kopp kaffe i handen. Han står i ett stort rum bland sina kollegor och ger anvisningar till en medarbetare. Han arbetar som projektledare på ett reklamföretag i Stockholm och har gjort så i tre års tid.

Läs mer om Erik

 

Maria Lindblad: Världens bästa jobb

- Det är inte en av de bästa jobben, det är det bästa jobbet man kan ha, säger Maria Lindblad. Detta är något hon är helt säker på. I juni var det 10 år sedan hon tog sin barnmorskeexamen vid Mälardalens högskola (MDH) och hon har inte ångrat sitt val av yrke ännu en enda gång.

Under 2011 firade Sverige 300-årsjubileum av året då den första barnmorskan officiellt utbildades. Att det fortfarande är en drömkarriär är något Maria Lindblad är villig att vittna om.

Läs mer om Maria

 

 

Sara Forslund: Artist och globetrotter

- Det är en obeskrivlig känsla när man lyckas förmedla ett beteende eller en känsla av en karaktär som man som skådespelare är inställd på att tolka, säger Sara Forslund som är konstnär, författare, skådespelare och alumn från Mälardalens högskola.

Intresset för skådespeleri föddes under en intensivkurs i Glasgow, varefter Sara Forslund valde att påbörja sina studier i "Teaterns kreativa processer" vid Mälardalens högskola (MDH). Detta var hösten 2007. Sedan dess har hennes intresse utvecklats till en passion. Passionen för teater och film tar nu henne till New York för fortsatta studier på den världsberömda New York Film Academy.

Läs mer om Sara